deltävling 4

Idad var det dags för tävling igen och i Hjo denna gången. Jag och Isa har inte tränat på ett tag och faktiskt inte så mycket hemma heller men har vart så mycket agility det sista så har behövt en liten vilopaus. Vi tränade lite rallylydnad i förgår då vi började med läggande under gång och tyckte det funkade riktigt bra för att vara första  gången. Idag var Isa lika taggad som vanligt men det märks att hon är bäst när hon får vila lite mellan gångerna. Tränade en gång dagen innan och då var hon seg och ofokuserad. Det var hon inte idag :) Lika taggad som vanligt och full med energi efter att ha tagit det väldigt lugnt ett tag, vilket hon nog behöver faktiskt.
 
Agilityloppet var först och gungan var inte med idag. Jag är faktiskt riktigt nöjd med detta loppet, placerade mig bra och tänkte rätt hela vägen. Vi fick 5 fel för hon missade en pinne i slalomet men sjukt nöjd med det loppet. Så nära att nolla och den lilla missen var verkligen inget egentligen.
 
Hopploppet var sen och det var en ganska klurig bana. På mitten hade dom en svårighet, en åtta skulle man göra med en böjd tunnel och långhopp och hopp framför ingångarna. Själva övningen i sig är inte så svår och vi har tränat på den men jag tänkte för mycket och eftersom jag låg efter Isa gjorde jag bakombyte innan hoppet och då visste hon inte riktigt vart hon skulle och blev fundersam när jag bara stressad i handlingen så fick en vägran på tunnelingången. När vi sen skulle göra åttan och in i nästa tunnelingång valde jag att inte göra framförbyte över hindret fast jag gått banan så och trodde hon skulle köpa mitt bakombyte bra in i tunneln, men det gjorde hon inte för jag slarvade och stressade lite där i min handling så fick en vägran på den tunnelingången också. Resten av banan gick bra och jag är nöjd men agilityloppet gick ju bäst :)
 
Det räckte i alla fall till vinst i hopploppet och en andra plats i agilityn. Jag irriterar mig på hopploppet bara för jag skulle gjort första bakombytet innan tunneln istället och sen gjort framförbytet som jag hade planerat men men, det är just detta jag måste träna på och det gör jag bara genom erfaenhet och jag är väldigt nöjd ändå. Isa är så duktig och jag är verkligen stolt över hennes lyhördhet och hur lydig hon ändå är. Nu leder vi cupen i medium så nu är det sista deltävlingen på tisdag innan det är dags för finalen :)