agilityträning

Eftersom det är plusgrader och all snö i stort sett är borta och jag fortfarande har tusen miljoner ursäkter för att inte springa bestämde jag mig för att köra lite agility i trädgården. Uppe på klubben är det bara isgata men här är det riktigt bra. Vi tog i alla fall fram ett hinder och slalomet. Slalomen gick hyfsat till en början. Isa var så taggad så hon gjorde rätt men hon studsade som hon hade tio studsbollar under tassarna. Det tog ett lite tag innan jag fick ordning på hur jag skulle göra för att hon skulle koncentrera sig ordentligt på slalomet och hur man går men efter en liten stund kom jag på att det gick mycket bättre om jag sprang på lite sakta framåt. Då gick det riktigt fint och vi körde två riktigt bra rundor på vardera sida så där gav vi oss. Slalomet har absolut lagt sig lite mer hos henne. Jag använde inte händerna en enda gång utan det räckte att jag var brevid henne och bara småsprang. Nu ska jag så sakta börja jobba mot att hon kan börja utföra det mer självständigt.
 
På hindret tränade vi lite "du" kommando och "back". Du gick riktigt bra, och back kom jag inte riktigt ihåg hur jag skulle göra. Jag gjorde det bara två gånger för jag ville inte köra mer när jag inte kom ihåg om det verkligen var så som jag gjorde. Måste checka med Therese, men hon tog svängarna snävt och fint i du. I back blev hon bara fundersam och gjorde en extra snurr när jag blev fundersam så ville inte köra det mer.
 
Tränade lite framåtsändande också med ett hinder. Det gick superbra. Jag prövade ett nytt sätt. Ha en öppen burk med godis i slutet som jag hade visat henne innan. En gång tjuvade hon åt sig godisen när jag la dit den, så fick ha lite koll på henne men då gick det så bra. Satte henne en bit framför hindret och sa fram och det köpte hon direkt. Lättare sätt att träna på om man inte har någon kompis som kan sitta med belöningen och det funkade ju fint på ett hinder och ska pröva mer fler och lite tunnlar också men tror denna metoden kan passa oss riktigt bra.

Nöjd med den lilla träningen och tror vintervilan har vart riktigt bra för henne. Känner mer redan mer redo för träningstävlingen efter att ha kännt på det lite igen. Ska bli riktigt roligt och träna ordentligt på söndag. Samma vecka som träningstävlingen är ska jag även på en föreläsning i tävlingspsykologi. Tror det kan bli riktigt nyttigt!

Annars har jag vart i skolan på fm och suttit med skolsaker hela em. Har nog i alla fall beslutat mig för vissa saker nu så det kanske kan kännas lite bättre snart. Berättar kanske om det imorgon istället....
Åt inte så mycket mat till lunch idag så Isas träningsgodis blev kryddhjärpar. Det var en hit kan jag säga!